Megkérdeztük

2023.11.13. 11:16

Senki nem iszik több alkoholt a fiainknál

Megoszlanak a vélemények arról, hogy kinek érdemes és kinek nem szabad belekezdenie.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Ahogy korábban megírtuk egyre többen vállalják a száraz novembert; a kihívásban résztvevők ilyenkor arra vállalkoznak, hogy egy hónapon keresztül nem fogyasztanak alkoholt. 

Mindenképpen érdemes belevágni ebbe, de bármilyen függőséggel kapcsolatban belefoghatunk egy harmincnapos kihívásba, hogy teszteljük a viszonyunkat a szerrel. Bár a száraz november konkrétan az alkoholizmusra hívja fel a figyelmet, ez kiváló alkalom arra, hogy odafigyeljünk az alkoholfogyasztásunkra, mondta Kovács Gergely, az Indit Közalapítvány Kaposvári Drogambulancia vezetője. 
Alkoholfogyasztásban dobogósok a magyar lányok, első helyre kerültek a magyar fiúk.

Szárszói József (Kaposvár)
Kovács Gézáné (Kaposújlak)
Fiatalos árpád (Kaposvár):
: Nem igazán tartom be. Hallottam, hogy van ez a száraz november elnevezésű kezdeményezés, de annyira nem foglalkozok vele. Alkalomszerűen megiszok egy-két üveg sört, de nem viszem túlzásba. Próbálok figyelni arra, hogy ne fogyasszak sokat, csak amennyi jólesik. De az is igaz, hogy a szárazságot sem szeretem.Szerencsére nagyon tudok figyelni rá, mert egyáltalán nem iszok alkoholt. Sajnos vannak, akik sokat isznak, és úgy próbálják megoldani a gondjaikat, de azt gondolom, hogy a problémára nem az alkohol a megoldás. A fiatalok is iszogatnak már, úgy hallottam, de talán ahogyan idősödnek és komolyodnak egy kicsit, leteszik az üveget. Nagyon figyelek rá. Két hónappal ezelőtt műtöttek meg, ezért most nem is tanácsos, hogy alkoholt igyak. Azt megelőzően se nagyon öntöttem fel a garatra. Ritka pillanat volt, ha ráhúztam az üvegre. Sokat kell vezetnem, ezért nem is engedhetem meg magamnak, hogy igyak. Úgy gondolom, nem szabad kockáztatni, mert sokba kerül. 


 

 
 

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában