Helyi közélet

2023.11.25. 09:42

Siker és innováció női kézben: A 33 éves Pinczés Marianna az Év Fiatal Vállalkozója

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül adták át a 15. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, amely a magyar fiatal vállalkozók legrangosabb elismerése.

Sonline.hu

Ezzel az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) minden évben azt a 18–40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt, tájékoztatta szerkesztőségünket a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége. Az év fiatal vállalkozója címet idén a zöld innováció és fenntarthatóság terén is elért kimagasló eredményeiért egy női vállalkozó Pinczés Marianna, a Corn Oil Press, a Virgin Oil Press és a Future Plastik Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el! 

 Marianna 19 éves korában kezdte építeni vállalkozását a kezdeti tőkét egy életbiztosításból finanszírozta, és ma már egy 50 fős cégcsoport élén áll, termékeit a világ számos pontján, több kontinensen értékesítik. A vállalkozás gyors növekedése figyelemre méltó: a konszolidált árbevételek 2020-ban 824 millió forintot tettek ki, 2021-ben átlépték az egymilliárdot, majd 2022-ben tovább nőttek, elérve az 1,7 milliárd forintot. Marianna vállalatai különleges étkezési olajokat, kozmetikumokat és magkrémeket gyártanak zero waste technológiával, 22 féle mag felhasználásával. Innovációja és fenntartható gyártási módszerei több innovációs és zöld díjat is elhoztak számára. Társadalmi felelősségvállalása a permakultúrás kertjében szervezett oktató programokkal és a természettel való kapcsolat erősítésével nyúlik túl a vállalkozáson, hozzájárulva a fenntartható életmód terjesztéséhez.  

Pinczés Marianna példája inspiráció a fiatal vállalkozóknak, tudományos hozzáértésének, kreativitásának és vállalkozói szellemének köszönhetően hozott létre és fejlesztett ki sikeres, innovatív és fenntartható vállalkozást, amely nemcsak a piacot, hanem a környezetet és a közösséget is gazdagítja. 

A Fiatal Vállalkozók Hete Üzleti és Karriershow a hazai gazdasági utánpótlásnevelés fontos eseménye, ahol idén is közel 120 vezető osztotta meg tanácsait a vállalkozásban és karrierépítésben gondolkozó fiatalokkal 10 városban a FIVOSZ országos hálózatának szervezésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában