Sonline.hu podcast

2023.11.03. 17:29

Szolgálatba álltak az új lombszívók Kaposváron

Nagy áldás nyáron a város negyven ezer fájának árnyéka, ősszel pedig sok gondot okoznak a lehulló falevelek és egyre több közmunkás tud elhelyezkedni a munkaerő piacon.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Most gépeket vásároltak, amelyek a lombeltakarításban segítenek a városüzemeltetésnek. – Négy söprőgépet, két lombporszívót, valamint tíz kézi, akkumulátoros lomfúvót, egy tuskózó gépet szeretünk be, az eszközök többsége már szolgálatba is állt –mondta el péntek délután Szita Károly polgármester a Berzsenyi parkban tartott doorstep sajtótájékoztatón. Bízik benne, hogy a gépek segítségével még hatékonyabb és gyorsabb lesz a levelek eltakarítása a városban, amelyekből komposzt lesz. Pintér Rómeó alpolgármester elmondta: az egyik lombszívó a legnagyobb teljesítményű gép jelenleg az európai piacon. – Önálló utánfutón gurul és a szívóteljesítmény mellé nagy mozgékonyság társul, az öt méteres csővel autók közé, szűkebb helyekre is beférnek a gépet kezelők – tette hozzá Pintér Rómeó. Megjegyezte azt is, hogy a leveleket az egyik gép egynegyedre aprítja, míg a másik akár egy-tizenkettedre is képet tömöríteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában