Kulturális Korzó

2023.11.30. 07:00

(Társas)játék az egész világ: játszva kijutottak sárkányveremből

Gondolkodás több szinten, stratégiák építése, logika keresztül-kasul. Élménydús kalandokat élhettek át Marcaliban a már igazi nagy társasjátékosok, de azok is, akik csak most cseppentek bele a társasjátékok világába, vagy éppen újra szerették volna felfedezni azt.

Vigmond Erika

A II. Marcali Társasjáték-kiállítás és vásár négy napja több programot is kínált. A szervező Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nkft. Társasbázis közösségének animátor játékmestere, Zsirai Tibor elmondta: a Kulturális Korzóban társasjáték-asztalképek épültek fel, társasjáték-fejlesztők és illusztrátorok közreműködésével grafikakiállítás került a falakra. A nyáron már megismert, száznapos városi Detektívtörténet hőse, Bob is felbukkant a rendezvényen, akinek segíteni kellett egy újabb bűnügy megoldásában. 

A Társasbázis tagjainak segítségével, több mint száz különböző játékot ki is próbálhattak az érdeklődők, köztük a Zsirai Tibor által tervezett és a Társasbázis klub közreműködésével továbbfejlesztett társasjátékot is, mely a Gőzfellegek címet kapta. A Régió Játék partnerségével a társasjátékvásáron új, különleges, vagy éppen „nagy kedvenc” társasjátékok között lehetett válogatni. 

Interaktív kaland várta a legkisebbeket és szüleiket a „szabadulószobában”. Az „E­gérföldi mesék – A sárkányverem” című kalandjáték a legkisebbek logikai érzékenyítését tűzte ki célul. A nagyobb beleélést egy apránként kibontakozó történet is segítette, melyben Egérföld legbátrabb kalandorai az eltűnt sárkánytojások rejtélyére deríthettek fényt játékuk közben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában