Olvasónk jelezte

2023.11.05. 07:00

Vadászkörútra kell indulni az újságért

Egyre kevesebb az újságos Kaposváron, jelezte régi olvasónk, aki kénytelen néha hosszabb körutat megtenni, hogy nyomtatott lapokhoz jusson.

Kovács Gábor László

Fotó: Pavle Bugarski

 A legutóbbi időszakban több régóta működő újságárusító hely szűnt meg a belvárosban. Némelyik kirakatára az van kiírva hosszabb ideje, hogy szünetel az árusítás, másutt azt az üzenetet tették ki, hogy üzemeltetőt keresnek. Egy másik olvasónk arról panaszkodott, hogy multi áruházak újságos standjainál csökkent a kínálat, onnan egyre nehezebben tudja beszerezni a lapokat. 
– A nyomtatott sajtó iránt az utóbbi években érezhetően csökkent a kereslet, mondta Harján Sándor, a Somogyi Hírlap régiós terjesztői vezetője. Az olvasói szokások átalakultak, ma már egyre többen online követik a híreket, és főként az idősebb korosztály ragaszkodik a nyomtatott sajtóhoz. Egyre kevesebb árusítóhely van, ezzel összefüggésben kevesebb példányszám jut ki az utcára a lapokból. Az újságárusító trafikokat döntően magánvállalkozások működtetik, de az árus piac jelentős részét a Lapker Zrt. látja el, napilapokat, magazinokat, kiadványokat terjesztenek. A kisebb vállalkozások, újságos pavilonok a Lapkerrel állnak kapcsolatban, és az árusításra átvett példányszámot közösen állapítják meg. A nagyobb áruházaknak, bevásárlóközpontoknak is ők szállítanak. A Somogyi Hírlap terjesztői hálózata főleg vidéki kisebb boltokba juttatja el lapunkat, mi csak ezért tudunk felelni. Azonban időről időre tartunk olvasómegtartó akciókat az elárusító helyeken, ezzel emeljük időnként a példányszámot. Az újság megrendelése azonban megoldás lehet a problémára, mert az előfizetőknek nem kell vadászni, hogy hol lehet újságot venni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában