Pályázat

2023.12.30. 23:21

A térséghez való kötődést erősítenék

Színházi előadások, népismereti napközis táborok, közlekedésbiztonsági rendezvények, szakkörök is szerepet kaptak identitáspályázatunkban, mely sikeres, ezért folytatásra érdemes – közölte Biró Norbert.

A Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta azt is, húsz helyszínen tíz-tíz gyermekeknek és felnőtteknek szóló színházi előadást szerveztek, mely során a Cibóka című bábjátékot és a Közjáték a Virágok városában című színdarabot mutatták be kiváló művészek. A közösségi találkozók keretében megtartott színművészeti előadások a térséghez való kötődés és a társadalmi befogadás erősítésének témakörét dolgozta fel két különböző célcsoport: felnőttek és gyermekek igényeire szabva. A fogadtatás mindkét korosztály esetében arra sarkallt bennünket, hogy lehetőség szerint tegyük elérhetővé azok számára is, akik nem láthatták a darabokat. Sarkadi Kiss János rendező és a szereplők egyaránt kiváló partnernek bizonyultak ebben, s felvettek két 30 perces TV-játékfilmet. Reményeink szerint az utómunkákat követően sikerül a nagyközönség elé tárni azokat. 
Az elkészült, közösségépítő tevékenységeket bemutató Drávától a Balatonig című kiadványból további 125 példányt nyomtattak, hogy a vármegye teljes területére tudjunk juttatni belőlük. A népismereti napközis táborokban összesen ezer tizennyolc év alatti diák vett részt. 
– Terveink szerint a folytatásban további 500 diákot érünk el – mondta Biró Norbert. – Közlekedésbiztonsági programokat a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési osztályával együttműködésben valósítottunk meg három helyszínen, a balatoni, a desedai és a zselici kerékpárúthoz kapcsolódóan. A rendezvények célja a kerékpáros közlekedés írott és íratlan szabályainak széles körű megismertetése, a korábban megszerzett tudás felfrissítése, a védőfelszerelések és a láthatóság fontosságára való figyelemfelhívás volt. Ezt a rendezvénysorozatot folytatjuk, további településekre, iskolákba visszük el az eseményt. Barcs, Csurgó és Nagyatád általános iskoláiban tartunk közlekedésbiztonsági eseményeket, ezen kívül szakköröket bonyolítottunk le hátrányos helyzetű településeken és nagyobb városokban. A szakkörök és a projekt fő céljai összhangban vannak, a közösségi kohéziót, identitástudatot szeretnénk ezzel erősíteni, valamint a kiadvány készítése során feltárt jó gyakorlatok, közösségépítő tevékenységek továbbvitele a célunk. A szakkörök keretében népi mesterségek megismertetése, továbbvitele a cél, de ahol igény mutatkozik rá, filmklubot, könyvklubot is tervezünk szintén saját teljesítésben megvalósítani. 

Fotó: L. R.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában