Fonyód

2023.12.24. 19:00

Adóforintjaikkal gazdagították a várost

A legnagyobb adózó fonyódi vállalkozásokat hívta év végi vacsorára az önkormányzat a Mátyás Király Gimnáziumba, ahol a vendégek egyebek mellett hallhattak a város jövőbeni terveiről is.

Koszorus Rita

Fotó: Gal Tamas - Fonyod Media

Erdei Barnabás alpolgármester köszöntötte az egybegyűlt mintegy hetven helyi vállalkozás képviselőjét, akiknek beszámolt az elmúlt esztendőben elkészült fejlesztésekről és betekintést engedett a jövő évi tervekbe. 
Fonyód önkormányzata pályázati forrást nyert egy új szociális központ építésére, ennek kivitelezését 2024-ben tervezik megkezdeni. Ugyancsak tervezik az általános iskola udvarán található Bihar-villa felújítását és szolgálati lakások kialakítását is. Erre a célra már rendelkezésre állnak a tervek, melyek szerint hat lakást alakítanának ki egy Ady utcában lévő épületben. Itt tudnának lakhatást biztosítani a városba települni vágyó egészségügyi szakembereknek, pedagógusoknak, vagy épp rendőröknek. 
Digitális fejlesztésekben is gondolkodik a városvezetés, derült ki Erdei Barnabás beszámolójából. Megújul a város honlapja, QR-kódos fejlesztéseket is terveznek és újragondolnák a Fonyód Kártyát. – Több mint tíz éve hagyomány, hogy karácsony előtt évzáró vállalkozói estet tartunk, ahova meghívjuk az összes nagyadózó vállalkozást, tette hozzá az alpolgármester. – Lehetőséget adunk ezzel arra is, hogy kötetlenül beszélgessenek egymással, és tőlünk függetlenül új kapcsolatokat alakíthassanak ki a helyi vállalkozók. Az elmúlt esztendőben Fonyód költségvetését a helyben működő vállalkozások által befizetett 250 millió forintos iparűzési adóbevétel gyarapította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában