Olvasónk jelezte

2023.12.23. 07:00

Befogadták karácsonyra a Desedánál a nehéz helyzetbe került lengyel családot

Karácsonyi csoda történt vele, osztotta meg velünk olvasónk a történetét.

Kovács Gábor László

A Desedánál lakik, és esténként egészségügyi sétát tesz a kutyáival a tóparton olvasónk. Karácsony előtt a parkolónál – ahonnan csak kerékpárút és gyalogút vezet tovább–  megpillantott egy külföldi rendszámú autót vesztegelni. Először azt gondolta, hogy egy párocska vetődött arra, aztán észrevette, hogy a kocsi hátulja csomagokkal van megrakodva, ekkor meg azt hitte, hogy betörőkkel van dolga. Jártában-keltében bevilágított az autóba, ekkor egy ijedt fiatal párt látott az első üléseken, akik okostelefonról esti mesét nézettek a hátul ülő két kisgyermekükkel. A gyerekek beöltözve, nyakig betakarva, látszott rajtuk, hogy aludni készültek a kocsiban. A szülők kiszálltak, és a telefonos fordító segítségével szóba elegyedtek a desedai férfival. Kiderült, hogy lengyelek, egy munkáért utaztak ide, de átverték őket. Pénzük nincs, szállásuk sem. A kaposvári férfi azonnal befogadta őket az apartman házába, és együtt töltik a karácsonyt. 

Mindkét gyermek kimerült, és sokáig aludtak. Látni kell, hogy milyen fantasztikusak, senkit sem zavarnak, és hálásak, mondta róluk a szállásadójuk. Karácsonyfát is beszerzett a lengyel családnak, és bevásárolt nekik, sőt már munka ígéretet is kapott, hogy pénzhez jussanak a vendégei. Minden évben történik vele valami karácsonykor, állította a desedai férfi. Tavaly egy hajléktalan párt fogadott be az apartmanba, mert látta őket a kukából enni. Mondta is a barátainak, hogy számára a karácsony nem az ajándékozás és a bevásárlás napja, ehelyett a szeretetről kell hogy szóljon az ünnep.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában