Fotók

2023.12.19. 18:37

Célba értek az Ajándékkuckó meglepetései

Célba értek a kaposvári Ajándékkuckóban összegyűjtött ajándékok kedden. A karácsonyi csomagok egy részét az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházban adták át a családoknak. Idén 130 csomagnyi adomány gyűlt össze, ebből negyvenet adtak át az intézményben.

Marosi Gábor

Édesség, társasjáték, plüssfigura, könyv és még hosszasan lehetne sorolni milyen különleges ajándék került bele a gyerekek csomagjába idén. A fiatalok nagy izgalommal várták, hogy átvehessék a segélyszervezet adományát. Előtte azonban többen is dalra fakadtak, vagy elszavaltak egy rövid verset. A karácsonyi eseménynek a gyerekház terasza adott helyet, ahol karácsonyfa és épített kandalló gondoskodott az ünnepi hangulatról.

Csimszi Nikoletta kérdésünkre elmondta, természetesen törekszik arra, hogy gyermekeit meglepje karácsonykor valamivel, de ekkora értékű ajándékot, mint amit az ökumenikusoktól kapott, nem biztos, hogy meg tudna vásárolni. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Pásztó Józsefné is, aki unokáját Zoé Hannát kísérte el a karácsonyi ünnepségre. Érdeklődésünkre elmondta, jól meg kell gondolni mire költenek, ezért mindig jól esik, ha gondolnak rájuk az ökumenikusok.

Horváth Dzsenifer három éves kislányával Dzsesszikával érkezett az eseményre. Kérdésünkre elmondta, szerencsésnek tartják magukat, mert minden évben meg tudják venni a karácsonyi ajándékot, azonban nagyon örülnek a gyerekház ajándékának is. Hozzátette, a szervezet munkatársai kitalálták gondolatait, ugyanis kislányának a csomagjában lapul olyan meglepetés, amit ő is szeretett volna megvenni.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere az eseményen lapunknak elmondta, mindig voltak és lesznek olyan családok, akik nehezebben tudják előteremteni azt a varázslatot, amit a karácsony kell, hogy jelentsen egy kis gyereknek. – Ezért is nagyon örülök annak, hogy ez a kezdeményezés hosszú évekkel ezelőtt elindult, és ebben képviselőként én is részt vehetek, és egy-egy gyerek arcára mosolyt csalhatok – hangsúlyozta Borhi Zsombor.

Elengedhetetlen a segítségük 

Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári központjának vezetője elmondta, az általuk ismert családok kaptak ajándékot, illetve azok, akik az áldozatvédelem látókörébe tartoznak. 
– A csomagokat életkor és kívánság szerint próbáltuk összeállítani – emelte ki Bacza Barbara. 

– Azokból az ajándékokból készítettük el a meglepetéseket, melyeket az elmúlt hetekben gyűjtöttünk össze a Kossuth téren. Azokat a csomagokat mi felbontottuk és átnéztük mi van bennük. Erre azért volt szükség, nehogy olyan keveredjen bele, ami esetleg megromolhat – tette hozzá a kaposvári központvezető. Bacza Barbara arról is beszélt, még mindig sokaknak van szüksége támogatásra, hiszen többeknél történt olyan krízishelyzet, ami miatt támogatásra szorulnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában