Megnyílt az ajándékkuckó

2023.12.01. 16:15

Gyűjtik már a csomagokat a Jézuskának

Közel 150 gyerek karácsonyát szépítik meg azok az adományok, amelyeket a kaposvári Kossuth téren megnyílt ajándékkuckóba lehet leadni.

Koszorus Rita

Fotó: Lang R.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nyolcadik éve szervez karitatív gyűjtést a kaposvári adventi vásár keretében. – Mindent szívesen fogadunk, aminek egy gyermek örülhet: játék, édesség, könyv. Hiszen a célunk az, hogy rászoruló gyerekek számára gyűjtsünk ajándékot, mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője. A segélyszervezet munkatársai minden nap 14 és 18 óra között várják az adományokat a Kossuth téren, egészen december 14-ig. 

Minden nap 14 és 18 óra között várják az adományokat. Fotó: Lang R.


Az első ajándékokat hagyományosan a kaposvári képviselő-testület tagjai ajánlották fel, Szita Károly polgármester vezetésével. 

– Ez egy csodálatos dolog, hiszen egy-egy ilyen adventi gyűjtés alkalmával 150-200 csomag gyűlik össze általában. Ez azért is fontos, mert olyan kaposvári gyerekekhez kerülnek ezek az adományok, akiknek talán ez lesz az egyetlen karácsonyi ajándéka, mondta Szita Károly.

Elindult a gyűjtés. Fotó: Lang R.

Szerencsére a jó példa ragadós Kaposváron, hiszen Bacza Barbara szerint egyre többen áldoznak arra, hogy rászoruló kicsik ünnepét tegyék szebbé. – Ilyenkor az ember kicsit el is érzékenyül, mert látjuk, hogy mennyire jó ez a közösség és érezzük, hogy jó kaposvárinak lenni, mondta.

Karácsonyra a fa alá kerül

A leadott csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai átválogatják és szortírozzák. Azért zárnak be viszonylag korán, már december 14-én, hogy biztosan karácsonyra célba érjenek a csomagok. 
Bárki adakozhat az ajándékkuckóban ebben az időszakban, ahova jó minőségű, vagy használt játékokkal, könyvekkel, illetve édességgel megtöltött cipősdoboznyi adományt várnak. 

Hallgass bele te is! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában