Megnyílt az ajándékkuckó

2023.12.01. 16:15

Gyűjtik már a csomagokat a Jézuskának

Közel 150 gyerek karácsonyát szépítik meg azok az adományok, amelyeket a kaposvári Kossuth téren megnyílt ajándékkuckóba lehet leadni.

Koszorus Rita

Fotó: Lang R.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nyolcadik éve szervez karitatív gyűjtést a kaposvári adventi vásár keretében. – Mindent szívesen fogadunk, aminek egy gyermek örülhet: játék, édesség, könyv. Hiszen a célunk az, hogy rászoruló gyerekek számára gyűjtsünk ajándékot, mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője. A segélyszervezet munkatársai minden nap 14 és 18 óra között várják az adományokat a Kossuth téren, egészen december 14-ig. 

Minden nap 14 és 18 óra között várják az adományokat. Fotó: Lang R.


Az első ajándékokat hagyományosan a kaposvári képviselő-testület tagjai ajánlották fel, Szita Károly polgármester vezetésével. 

– Ez egy csodálatos dolog, hiszen egy-egy ilyen adventi gyűjtés alkalmával 150-200 csomag gyűlik össze általában. Ez azért is fontos, mert olyan kaposvári gyerekekhez kerülnek ezek az adományok, akiknek talán ez lesz az egyetlen karácsonyi ajándéka, mondta Szita Károly.

Elindult a gyűjtés. Fotó: Lang R.

Szerencsére a jó példa ragadós Kaposváron, hiszen Bacza Barbara szerint egyre többen áldoznak arra, hogy rászoruló kicsik ünnepét tegyék szebbé. – Ilyenkor az ember kicsit el is érzékenyül, mert látjuk, hogy mennyire jó ez a közösség és érezzük, hogy jó kaposvárinak lenni, mondta.

Karácsonyra a fa alá kerül

A leadott csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai átválogatják és szortírozzák. Azért zárnak be viszonylag korán, már december 14-én, hogy biztosan karácsonyra célba érjenek a csomagok. 
Bárki adakozhat az ajándékkuckóban ebben az időszakban, ahova jó minőségű, vagy használt játékokkal, könyvekkel, illetve édességgel megtöltött cipősdoboznyi adományt várnak. 

Hallgass bele te is! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában