Tanulmányi kirándulás

2023.12.14. 09:40

Jövőjükbe pillanthattak bele a diákok a kaposvári szoftverfejlesztő cégnél

Tanulmányi kiránduláson vettek részt a Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) Mathiász János Technikum és Gimnázium szoftverfejlesztő-szoftvertesztelő szakos 12. és 13. évfolyamos diákjai a kaposvári Precognox Kft.-nél a hét elején.

Marosi Gábor

Balog Krisztián, az iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, nagyon jó az együttműködés az intézmény és Dél-Dunántúl egyik legkomolyabb szoftverfejlesztő cége között. Fontos, hogy a diákok megismerjék az innovatív, több díjjal is elismert vidéki vállalkozás működését és betekintsenek a programozás valódi világába. 

– Példamutató vállalkozás a Precognox, és érdemes megnézni azt, hogy a diákok meddig juthatnak el, ha elvégzik az iskolát – hangsúlyozta Balog Krisztián. – A tanulmányi kirándulás egy pozitív jövőképet festett le a tanulóknak és egy apró kis momentuma volt annak az együttműködésnek, mely a cég és az iskola között van – mondta a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium igazgatója. Balog Krisztián hozzátette, csaknem harminc éve van informatikai képzés az intézményükben, jelenleg körülbelül száz diák tanul náluk szoftverfejlesztő-szoftvertesztelő szakirányon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában