Jótékonyság

2023.12.11. 18:47

Négyszázezer forintért vitték el az óriástortát

Tizedik alkalommal rendezték meg hétfőn este a Fino-Gasztrotékában a jótékonysági tortaárverést, ahol a Borostyánvirág Alapítvány számára gyűjtöttek pénzt.

Harsányi Miklós

Fotónk illusztráció!

Fotó: Ádám János

Összesen nyolc, köztük egy száz szeletes tortára licitálhattak a vendégek.  Hétfő esti árverésen összesen 2 millió 650 ezer forint gyűlt össze, a legnagyobb, százszeletes tortát a Kometa Zrt. felajánlói vitték el 400 ezer forintért.

– Továbbra is nagy öröm számunkra, hogy egy-egy évben ilyen sokan szerettek volna támogatni a kedvezményezett szervezeteket – hangsúlyozta Ojtó Szabolcs, a kaposvári Slendy Pékség marketing vezetője. Felidézte: 2013-ban volt az első rendezvényük, s az elmúlt egy évtizedben 5000 szelet tortára licitáltak, a résztvevők 14 nemes ügyet karoltak fel és 14,5 millió forint gyűlt össze.   Hollósy Tibor, a Kometa ügyvezető-helyettese azt mondta: az első hívó szóra örömmel kapcsolódtak a   kezdeményezésbe, mivel jó célokat szolgál. Lényegesnek ítélte, hogy a cégvezetők, vállalkozók olyan helyi közösségeket támogatnak hatékonyan, akik bizonyították a közösség iránti elkötelezettségüket. Szőke Roland, a Vörös Sport Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: minden egyes felajánlás értéket teremt. 

– Örömre ad okot, hogy ennyi idő elteltével is együtt van a csapat és újabb jelentkezők szeretnének segíteni – emelte ki Gerber András, a Kaposvár Videoton szenior igazgatója. Biró Dániel, a kedvezményezett kaposvári Borostyánvirág Alapítvány vezetője kiemelte: minden támogatás fontos. S örülnek a mostani lehetőségnek, a pénzt fürdő felújítására kívánják fordítani.

A tortákat majd a cégek kérése alapján, később fogják megsütni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában