Édes élet

2023.11.04. 10:30

A hét süteménye: Vakondtúrás torta gluténérzékenyeknek is

Egy igazi klasszikust hoztunk erre a hétvégére, ami még az érzékenyek gyomrát sem fekszi meg. A hagyományos vakondtúrás tortát gondolhatjuk újra, gluténmentes változatban, hogy a család minden tagja megkóstolhassa.

Sonline.hu

Forrás: Mindmegette.hu

HOZZÁVALÓK
4db tojás 
4ek cukor 
3ek rizsliszt 
2ek holland kakaópor 
4ek olaj 
1tk sütőpor 
A krémhez:
25dkg Mascarpone 
2.5dl habtejszín 
3ek porcukor 
4db banán 

A gluténmentes vakondtúrás torta piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját felhabosítjuk a cukorral. A sárga masszához keverjük kanalanként az olajat, majd a kakaó, liszt és a sütőpor keveréket. Egy spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a piskóta alapot. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez habosra keverjük a mascarponet a porcukorral, felverjük a tejszínt, majd összeforgatjuk őket óvatosan. Szükség esetén tehetünk hozzá habfixálót.
A kihűlt piskóta belsejét szedjük ki úgy, hogy körben maradjon 2 cm vastag pereme.

Vékonyan megkenjük a piskóta belsejét a krémmel és kitöltjük banánnal, esetleg más gyümölcsökkel. Ráhalmozzuk a maradék krémet és a tetejére morzsoljuk a piskóta belsejét.
Pár órára érdemes a hűtőbe tenni.

Forrás: mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában