2023.11.04. 10:30
A hét süteménye: Vakondtúrás torta gluténérzékenyeknek is
Egy igazi klasszikust hoztunk erre a hétvégére, ami még az érzékenyek gyomrát sem fekszi meg. A hagyományos vakondtúrás tortát gondolhatjuk újra, gluténmentes változatban, hogy a család minden tagja megkóstolhassa.
Forrás: Mindmegette.hu
HOZZÁVALÓK
4db tojás
4ek cukor
3ek rizsliszt
2ek holland kakaópor
4ek olaj
1tk sütőpor
A krémhez:
25dkg Mascarpone
2.5dl habtejszín
3ek porcukor
4db banán
A gluténmentes vakondtúrás torta piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját felhabosítjuk a cukorral. A sárga masszához keverjük kanalanként az olajat, majd a kakaó, liszt és a sütőpor keveréket. Egy spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a piskóta alapot. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a mascarponet a porcukorral, felverjük a tejszínt, majd összeforgatjuk őket óvatosan. Szükség esetén tehetünk hozzá habfixálót.
A kihűlt piskóta belsejét szedjük ki úgy, hogy körben maradjon 2 cm vastag pereme.
Vékonyan megkenjük a piskóta belsejét a krémmel és kitöltjük banánnal, esetleg más gyümölcsökkel. Ráhalmozzuk a maradék krémet és a tetejére morzsoljuk a piskóta belsejét.
Pár órára érdemes a hűtőbe tenni.
Forrás: mindmegette.hu