Helyi közélet

2023.12.27. 11:25

Nyugodt év végét szeretne a Nébih

A téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszakában összesen 39 egységben tartottak vizsgálatot a szakemberek.

Harsányi Miklós

Fotó: puhhha

A felügyelők élő halat árusító helyeken, piacokon és ünnepi vásárokon ellenőriztek. – Hiányosságot két létesítményben, egy kereskedelmi üzlet, valamint egy kitelepült vendéglátóhely esetében állapítottak meg a területi felügyelők – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatójából. – Az üzletben lejárt élelmiszer forgalmazása miatt kellett intézkedni, míg a vendéglátóhely esetében a higiéniai feltételekkel, valamint a dolgozó egészségügyi alkalmasságának igazolásával adódott gond. 
Somogyban az élelmiszerek kapcsán elenyésző esetben kellett intézkedniük eddig a szakembereknek: két tételt vontak ki a forgalomból alig egy kiló mennyiségben. Figyelmeztetés nem történt, bírságot az érintett két esetben szabtak ki, összesen 80 ezer forint értékben. A Nébih azt is közölte: az év végéig tartó szezonális ellenőrzés célja, hogy élelmiszer-biztonsági szempontból nyugodtan teljenek az ünnepek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában