Helyi közélet

2023.12.05. 12:41

Pozitív meglepetést hozott az első országos egyetemi curling kupa

Kilenc csapat részvételével rendezték meg a győri Jégsport Központban az első országos egyetemi curling kupát, amelyen a helyi középiskolák végzősei is csatlakozhattak a hallgatói csapatokhoz, tudtuk meg a Prémium Média & Sport Management Zrt.

Sonline.hu

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Tavaly már rendeztünk a Széchényi Egyetem hallgatóinak curling tornát, ami nagyon jól sikerült. Innen jött az igény, hogy szélesítsük ezt a kört más egyetemekkel és olyan középiskolásokkal, akik a következő évben szintén egyetemisták lesznek” – árulta el a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére Nagy Ákos, a Győri ETO HC ügyvezetője, aki egyben a Magyar Curling Szövetség elnökségi tagja is.

Győrben mindössze két és fél éve alapították meg a curling szakosztályt, ugyanakkor színes programokkal igyekeznek gyarapítani az érdeklődők körét. A Győri ETO Hockey Club Sportegyesület, a Széchenyi Egyetem és a Magyar Curling Szövetség támogatásával ezért rendezte meg első ízben az országos egyetemi curling kupát. Az eseményen három egyetem – a házigazda Széchenyi Egyetem négy csapata mellett – az Óbudai Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) hallgatói gárdái, illetve a győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum, illetve a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium csapatai mérték össze tudásukat.

„A győztes csapat tagjai ezt megelőzően két testnevelés óra keretében ismerkedtek a sportággal, ezért is lepett meg mindenkit, hogy a Bercsényi sporttechnikumának lány csapata toronymagasan diadalmaskodott” – tette hozzá Nagy Ákos, aki szerint a játékosoknak érdemes lehet komolyabban is foglalkozniuk a curlinggel.

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt. 

„A fő profilunk a jégkorong, de nézzük, milyen sportágakkal tudjuk szélesíteni az egyesület portfólióját. Egyelőre elsősorban szabadidős jelleggel népszerűsítjük a sportágat itt helyben. Az egyetemi kör a legszélesebb bázisunk, heti rendszereséggel egyre többen próbálják ki, de a curling a középiskolások számára is egy jó mozgásforma lehet. Az a célunk, hogy minél több emberhez eljusson ez a téli olimpiai sportág. Reméljük, hogy belőlük később minél több versenyzőnk lesz.” – folytatta Nagy Ákos.

Hozzátette, ebből az eseményből hagyományt szeretnének teremteni, és azon dolgoznak, hogy minél több magyarországi egyetem csatlakozzon, aztán a későbbiekben elképzelhető, bővíteni lehet külföldiekkel a kört. Nem titkolt cél, hogy a jövőben ebben a téli olimpiai sportágban is hivatalos magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságot kívánnak rendezni, ehhez pedig nagy lépés volt ez az esemény.

A 2023. évi egyetemi Curling Kupa végeredménye:

  1. Bercsényi Woman – Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum (játékosok: Kondor Kata skip, Hosszú Eszter, Körmendi Klaudia, Orbán Anna, testnevelő: Kozma Tamás, felkészítő: Lendvai Zsolt)
  2. Óbudai Egyetem (Hamvas Villő skip, Polgár Bence, Héni Kristóf, Kerényi Balázs)
  3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem- TF, (Baki Dávid skip, Csata Sebestyén, Nagy Péter, edző/csapatvezető: Nagy Ákos)
  4. Bercsényi „Vakok”
  5. Széchenyi Egyetem, „Bájos Csajok”
  6. Széchenyi Egyetem, „Van Gerwen Jégkatonái”
  7. Széchenyi Egyetem, „Muskétások”
  8. Széchenyi Egyetem, „Jegesmedvék”
  9. Czuczor Gergely Bencés Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában