Helyi közélet

2023.12.05. 17:04

Szaloncukrot és forralt bort is vizsgálnak az adventi vásárokban

Harsányi Miklós

A téli szezonális ellenőrzés elkezdődött, ami december 31-ig tart  és szakemberek az ünnepi időszakhoz kapcsolódó termékeket vizsgálják. A friss húst és szaloncukrot éppúgy vizsgálják, mint a forralt bor forgalmazását.

– A vágó- és feldolgozó üzemekben a hús- és húskészítmények előállítását, míg a forgalmazás során a friss hús nyomon-követhetőségét és az értékesítés higiéniai feltételeit ellenőrzik – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatójából. – Az édesipari termékek – különösen a szaloncukrok esetében – az ellenőrök a lejárati idő feltüntetését is nézik az üzletekben, a piacokon és az ünnepi vásárokon.

Az élőhal árusítás során a halak származási dokumentumainak vizsgálata és az állatvédelmi szabályok betartásának ellenőrzése kap kiemelt figyelmet. Az adventi, karácsonyi vásárokon és az ünnepi rendezvényen kitelepült vendéglátók ellenőrzésénél a higiéniai szabályok betartása, a nyomon-követhetőség valamint a borászati és alkoholos termékek, különösen a forralt bort vizsgálata lesz a középpontban. A Nébih azt is közölte: ezen felül a kisállat eledeleket, köztük a téli madáreleségeket továbbá a halszállítók és az őstermelők tevékenységét is vizsgálják.

Somogyban a kormányhivatal és a járási hivatal élelmiszer-biztonsági szakemberei végzik az ellenőrzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában