Fotók

2023.12.18. 19:00

Karácsonyi varázslatra hívta a gyerekeket a kaposvári mozi

Moziélménnyel ajándékozott meg 240 gyereket a kaposvári Kultik mozi hétfőn délután. A zömében rászoruló fiataloknak szervezett vetítésen a Szárnyalj című mesét tűzték műsorra. A film mellé pattogatott kukorica és üdítő is járt.

Marosi Gábor

Nagy izgalommal és várakozással léptek be a moziterem ajtaján a gyerekek. Mire elfoglalták helyüket, addigra az ajándék kukorica egy részét már el is fogyasztották. A fiatalok közül többen is elmondták, nagyon örülnek annak, hogy lehetőséget kaptak a mozizásra. A mesét még nem látták, ezért kíváncsian várják mi történik majd a filmben.

Simon-Horváth Szilvia, a Kultik Mozihálózat marketingvezetője a filmvetítés előtt elmondta, már több mint tíz éve tartanak jótékonysági vetítést a hálózatukhoz tartozó mozikban. A filmet igyekeznek mindenhol a legnagyobb, vagy több teremben levetíteni. 
– A mozi egy igazi varázslat, és ezt évente egyszer minden gyereknek át kell élnie – hangsúlyozta Simon-Horváth Szilvia. 

– Nagyon szeretnénk, hogy akik valamilyen ok miatt év közben nem jutnak el moziba, azok legalább ilyenkor, karácsony környékén átélhessék ezt a varázslatot. Ebben mi úgy tudunk segíteni, hogy a rászoruló családoknak ingyen biztosítunk egy filmet, melyhez popcornt és üdítőt kínálunk, hogy a varázslat teljes legyen – tette hozzá a marketingvezető.

Az Intercom filmforgalmazó jóvoltából a Szárnyalj című alkotást nézhették meg a gyerekek. A mese egy sasról szól, aki bekerül a tyúkudvarba. A filmet négy kaposvári iskola növendékei tekintettek meg. A Kultik mozi felkérésére a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segített összegyűjteni azokat, akik máskor nem biztos, hogy eljutnak moziba. Bacza Barbara, a segélyszervezet kaposvári központjának vezetője elmondta, a Bárczi, a Duráczky, a Kinizsi és a Toldi-iskolából választották ki a fiatalokat. 

– Részünkről ez egy újdonság, és nagy örömmel vettük a felkérést – emelte ki Bacza Barbara. – A mi látókörünkben is vannak olyan több gyermekes családok, akiknek meg kell gondolniuk mire költenek, főleg karácsony előtt. Ezért sokaknak hatalmas segítség a mostani mozizás – tette hozzá a központvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában