Innováció

2024.01.13. 07:00

A MATE is felkerült az Európai Bizottság Innovációs Radar platformjára

A MATE Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet H2020 projektben létrehozott innovációja felkerül az Európai Bizottság Innovációs Radar platformjára.

Az Európai Bizottság által a Horizont 2020 keretprogram keretében finanszírozott iFishIENCi projektben kifejlesztett innovációkat elemezve az Európai Bizottság „Az afrikai harcsa intelligens tenyésztése” innovációt piaci érettsége alapján „piacképes, piacteremtési potenciállal” rendelkező innovációként azonosította, amely ezzel felkerül az EC Innovációs Radar platformra. Ezzel a MATE valamely fejlesztése első ízben kerül fel az Európai Bizottság Innovációs Radar platformjára mint nagy potenciállal rendelkező innováció.

Az innováció létrehozásában az iFishIENCi projekt partnerek közül a MATE mellett a Bajcshal Kft. és a máltai Aquabiotech Limited cég vettek részt.
Az Európai Bizottság Innovációs Radar platformján a fejlesztés önálló bemutatási lehetőséget kap, amely a piaci szereplők számára fontos információkat hordoz és új pályázati, piaci lehetőségeket biztosíthat. A Bizottság az Innovációs Radarra felkerülő fejlesztések esetén segítséget nyújt a piacra lépéshez képzések és mentorálás révén, illetve célzott forrást biztosít pályázati úton a további, piacra lépési feladatok támogatására.
A MATE számára a konkrét pályázati sikeren kívül önálló megjelenést biztosít a felület, ahol mint innovátorszervezet mutatkozhat be egyetemünk.

forrás: MATE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában