Fotók

2024.01.05. 13:53

A pite forró, a forgalom szellős volt a pénteki piacon

Óvatosan vásároltak pénteken a kaposváriak a Nagypiacon, ahol kissé foghíjasak voltak a standok is, hiszen sokan az év eleji pangásra felkészülve ki sem hozták portékájukat.

Koszorus Rita

Aki azonban mégis úgy döntött, hogy itt vásárol be, az ezúttal sem csalódott. Az új piaccsarnokban friss húsokat kínáltak, a legkapósabb a sertés volt ezúttal és a frissen töltött kolbász és hurka. 
– Nincs nagy tolongás, csak azok vásároltak be füstölt áruból, akik külföldön Németországban, Ausztriában, Hollandiában dolgoznak és most mennek vissza dolgozni januárban a téli szabadságról – mondta Herkovics Zsolt, füstölt áru boltos. 

Csepregi István standjához elsősorban a törzsvevők érkeztek, akik a megrendelt finomságokat vitték el. – Ökológiai gazdálkodásból származó és tartósítószermentes savanyúságot, szörpöt, lekvárt és egyedi recept alapján készült finomságot kínálunk – mondta a kutasi Csepregi-Lőrincz Birtok egyik alapítója. 

Sokan tettek zöldséget, zellert és sárgarépát a kosárba a hétvégi húsleveshez, de kelendő még mindig a forró téli csemege alapanyaga a sütőtök. Déli gyümölcsökből is volt bőséges választék narancs, mandarin, banán és ananász is virított a standokon. Bár szerintünk a 8-900 forintos kilónkénti ár annyira nem volt pénztárcabarát. A kisbajomi Élő Pajta standjánál házi almás pitével és sajtos pereccel rakhattuk meg kosarunkat, s ha még nem kaptunk mérgezést akár szaloncukrot is vihettünk haza a családnak, hiszen az elárvult karácsonyi díszek mellett színes papírba csomagolt édességek emlékeztettek az épphogy csak elmúlt ünnepi időszakra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában