Mártózás

2024.01.01. 14:34

Csobbantak egyet az újévben a Desedánál

Újévkor csobbantak a 4-5 fokos Balatonban és a kaposvári Deseda-tóban azok, akik kedvelik a próbatételeket.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Nemcsak a kutyasétáltatók és kirándulók, hanem elszánt sportemberek is ellátogattak a Desedához újév napján. Miközben egy kutyust simogatni kellett, mert reszketett a hideg szélben a tóparton, tucatnyi ember fürdőruhára vetkőzött, hogy megmártózzon. Sokan a futókhoz is csatlakoztak a fürdő után. 

– Csak kóstolgatom – szólt ki a stég lépcsőjéről Nedezcky László, aztán gyorsan alámerült egy pillanatra, és utána jöhetett a törölköző. – Érzem, hogy a hideg víz összehúzta a lábamon az ereket, izmokat, de már beindult a vérkeringés. A második alkalom ez, először úgy próbálkoztam, hogy szauna is volt a közelben, de rájöttem, hogy arra nincs is szükség.  

– Annyira nem vészes, de nem is jó... – mondta nevetve egy középkorú hölgy a barátnőjének. – Ne érj hozzám a vízben, mert fáj! 

– Én fázom, lehet, hogy pulcsiban megyek be – tréfált egy férfi, miközben egy edzésben lévő kontyos fiatalember hosszabban beúszott a tóba. 

Spontán indult az újévi desedai fürdőzés, egy barátnőjével találták ki, idézte fel Sörös Rita szervező. Az idén is szeptember óta minden héten merülnek, csak egy-két percet töltenek a vízben, magyarázta. Ki lehet bírni, és szerintük jót tesz az egészségnek, de nincs köze az újévi fogadalmakhoz. Utána mindenki hazamegy, befűt és iszik egy forró italt, hogy átmelegedjen. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában