Mártózás

2024.01.01. 14:34

Csobbantak egyet az újévben a Desedánál

Újévkor csobbantak a 4-5 fokos Balatonban és a kaposvári Deseda-tóban azok, akik kedvelik a próbatételeket.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Nemcsak a kutyasétáltatók és kirándulók, hanem elszánt sportemberek is ellátogattak a Desedához újév napján. Miközben egy kutyust simogatni kellett, mert reszketett a hideg szélben a tóparton, tucatnyi ember fürdőruhára vetkőzött, hogy megmártózzon. Sokan a futókhoz is csatlakoztak a fürdő után. 

– Csak kóstolgatom – szólt ki a stég lépcsőjéről Nedezcky László, aztán gyorsan alámerült egy pillanatra, és utána jöhetett a törölköző. – Érzem, hogy a hideg víz összehúzta a lábamon az ereket, izmokat, de már beindult a vérkeringés. A második alkalom ez, először úgy próbálkoztam, hogy szauna is volt a közelben, de rájöttem, hogy arra nincs is szükség.  

– Annyira nem vészes, de nem is jó... – mondta nevetve egy középkorú hölgy a barátnőjének. – Ne érj hozzám a vízben, mert fáj! 

– Én fázom, lehet, hogy pulcsiban megyek be – tréfált egy férfi, miközben egy edzésben lévő kontyos fiatalember hosszabban beúszott a tóba. 

Spontán indult az újévi desedai fürdőzés, egy barátnőjével találták ki, idézte fel Sörös Rita szervező. Az idén is szeptember óta minden héten merülnek, csak egy-két percet töltenek a vízben, magyarázta. Ki lehet bírni, és szerintük jót tesz az egészségnek, de nincs köze az újévi fogadalmakhoz. Utána mindenki hazamegy, befűt és iszik egy forró italt, hogy átmelegedjen. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában