Emberségből mutatnak példát

2024.01.10. 17:29

A bál bevétele adhat könnyebb napokat az agydaganattal küzdő Tibornak

Jótékonysági bált szervez a Harasztia család a csokonyavisontaiak segítségével, hogy egy agydaganattal küzdő helybeli fiatalembernek és szüleinek segítsenek.

Marosi Gábor

A házaspár azért is döntött így, mert amikor néhány éve kislányuk, Dorci kezelése miatt nekik is szükségük volt az emberek támogatására, nagyon sokan a segítségükre siettek. 

Már több műtéten is átesett az agydaganat mellett epilepsziával is küzdő Bódi Tibor, és az állapota is javul, a megélhetés azonban családja számára rendkívül nehéz. A 32 éves csokonyavisontai férfi édesanyja rokkantnyugdíjas, édesapja pedig jelenleg munkanélküli. Muszáj volt feladnia az állását azért, hogy fiát ápolni, segíteni tudja a gyógyulásban. 

– Tibor csendes, szerény fiatalember, nagyon okos és mindig kitűnő tanuló volt – mesélt a fiáról Bódi Tiborné. – Sajnos a betegsége miatt máshogyan alakult az élete, de szerencsére most már jobban van és erősödik. A gyógykezelések, orvosságok sokba kerülnek, ezért minden támogatásnak nagyon örülünk. Szerény körülmények között, kevés pénzből élünk. A rokkantsági ellátásom 71 ezer forint, Tibike pedig csak 22 ezer 800 forintot kap, ami semmire sem elég. Már eddig is többen segítettek nekünk, amiért hálásak vagyunk – tette hozzá a csokonyavisontai asszony. 

Azért, hogy a Bódi család anyagi helyzete valamelyest javuljon, január 13-án, szombaton jótékonysági bált szerveznek a településen. Az esemény egyik főszervezője Harasztia Judit, a csokonyavisontai Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház szakmai vezetője, aki munkája során került kapcsolatba Tiborékkal. 

– A visontai tanyagondnok, Pfeiffer György keresett meg bennünket karácsony előtt azzal, hogy ha tudunk, akkor tartós élelmiszerrel támogassuk a családot – mondta Harasztia Judit. – Azóta igyekszünk nekik segíteni. Nemrég kenyeret és péksüteményt vittünk a családnak, aminek annyira örültek, mintha megnyerték volna a lottó főnyereményt. Ebben a helyzetben azonban ez kevés. Gyors és jelentősebb segítségre lenne szükségük. A tanyagondnok ötlete volt a bál, melynek a szervezéséhez szívesen csatlakoztunk. Tudom, milyen érzés hasonló helyzetben lenni, amikor minden forint számít – emelte ki Harasztia Judit. 

A jótékonysági bál teljes bevételét a Bódi családnak adják majd oda, és egy külön gyűjtődobozt is kihelyeznek az eseménynek helyet adó csokonyavisontai kastélyban, hogy aki a belépőjegy ára felett is segíteni szeretne, akkor oda bedobhassa az adományát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában