Fejlesztés

2024.01.28. 07:00

Fürdőfészek készül a gólyáknak is Csokonyavisontán

Folyamatosan fejlesztik a csokonyavisontai Csokonya Thermalt és környezetét. Jelenleg szálláshelyeket alakítanak ki, ahol majd háromszázan férnek el kényelmesen. Hajtó Péter a fürdő társ­tulajdonosa elmondta, hogy tavaly 46 ezer vendéget fogadtak, az idén legalább szeretnék megduplázni a látogatók számát. Ehhez viszont szükség van a beruházásokra.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Családoknak, ifjúsági csoportoknak és egyetemistáknak is lesz szálláshelyük néhány hónap múlva a fürdő területén. Az utcafrontra néző régi üzlethelyiségekből apartmanlakásokat alakítanak ki. A hat szálláshelyen, házanként hat embert tudnak majd fogadni májustól. 

Hajtó Péter a szerdai fürdőbejáráson elmondta, az apartmanlakások mellé 25 konténerházat is telepítenek majd. Ezekre azonban egyelőre még várni kell, mert a Szuezi-csatornán kialakult válság miatt lényegesen lassabban érkeznek meg a Távol-Keleten gyártott épületek. A nyári szezonkezdetre azonban már ezeket a konténereket is ki tudják bérelni a családok. 
– Nyitottunk az ifjúság felé, ezért is építünk számukra is szálláshelyeket – mondta Hajtó Péter. – Egyetemek képviselőit fogadjuk majd és gólyatáboroknak adunk helyet az idei évtől. Ezzel a lépéssel újra megtelik élettel a település. 

A tavalyi évünkre sem lehet panasz, mert 46 ezer vendéget tudtunk fogadni, az idén azonban azon dolgozunk, hogy elérjük a 100 ezret. Ehhez az kell, hogy olyan korcsoportokat szólítsunk meg, akik eddig még nem látogatták a fürdőt. A kempinget is mi üzemeltetjük, ahol a terveink között egy megújult környezetben háromcsillagos besorolással várjuk majd a pihenni vágyókat – tette hozzá a fürdő társtulajdonosa. 

Hajtó Péter azt is elmondta, nemcsak a föld felszínén, hanem az alatt is folyamatosan zajlik a munka. Az energetikai fejlesztések mellett gerincvezetékeket cserélnek ki és optimalizálják a csőméreteket. 
A Csokonya Thermalban komoly kutatás-fejlesztési program indult el hónapokkal ezelőtt, melynek eredményeként már elérhető a gyógyiszap-szolgáltatás is. Az iszapot egyelőre még csak helyben, a kezelésekhez lehet felhasználni, de hamarosan kereskedelmi forgalomba is hozható lesz a csokonyavisontai gyógyiszap. – Igyekszünk azon dolgozni, hogy a Csokonya Thermalból egy terméket fejlesszünk – hangsúlyozta a fürdő társtulajdonosa.

Felverte a fürdő az ingatlanárakat

Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere a fürdőbejáráson elmondta, minden egyes fejlesztésnek és programnak köszönhetően egyre többen ismerik meg a település nevét az országban, így Csokonyavisonta végre felkerülhet hazánk pezsgő turisztikai térképére. 

– Természetesen az önkormányzat is sokat profitál abból, hogy működik a fürdő, mert jelentős adóbevételt fizetnek a településnek – emelte ki a településvezető. 
– Azzal, hogy elindult egy komoly, átgondolt fejlesztés a fürdőben, az ingatlanárak is megemelkedtek, és elkeltek az eladó épületek. Jelenleg lehetetlen venni jó állapotú házat a községben – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában