Havazás

2024.01.19. 10:08

Kétszáz tonna útszóró sóval várta a Magyar Közút a reggeli hóesést Somogyban

Somogyban a havazás miatt 31 kombinált géppel kezdtek el dolgozni a szakemberek, összesen 200 tonna útszóró sót juttattak ki.

Harsányi Miklós

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője közölte: a  csütörtökön lehullott csapadék lemosta a burkolatról a korábban kijuttatott sót. Ezért kollégáik az eső elállta után a hajnalra jelzett negatív hőmérséklet és a várható havazás miatt preventív védekezést kezdtek a vármegye teljes úthálózatán 31 kombinált géppel. Mely során 200 tonna útszóró sót juttattak ki a burkolatra. 

A munkát tovább folytatták a cég munkatársai. A szóvivő tájékoztatása szerint reggeli órákban a hószállingózás havazásba váltott, szakembereik 27 kombinált géppel indultak hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkára. Kérdésünkre  azt is közölte: a hétvégére jelentős időjárási esemény nem várható a vármegyében. 

– Társaságunk 0-24 órában tizenkét órás váltott műszakokban lát el téli szolgálatot – tájékoztatott. – Szakembereink folyamatosan ellenőrzik az utak állapotát és szükség esetén megkezdik a beavatkozást a forgalom biztonsága érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában