Csak néhány cég tesz dolgozói egészségéért

2024.01.17. 11:31

Maradványpénzből mozgatják át hetente a könyvtárosokat

Minden kedd reggel tornával kezdődik a kaposvári könyvtárosok napja, hétről hétre megmozgatják a dolgozókat a Takáts Gyula könyvtárban. A somogyi cégek egy része tesz dolgozói egészségéért, de ez korántsem általános.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Polifoamokkal a kezükben, melegítőben érkeztek a könyvtárosok a kamaraterembe kedd reggel. Második alkalommal szerveztek nekik tornát. 
– Nagyon jólesik az átmozgatás, hiszen egész nap ülőmunkát végzek – mondta el Rampeltné Schleier Bettina. 
Felde Rebeka, Kaposvár életmódnagykövete kiemelte: az ülőmunka komplex módon terheli meg a mozgásszerveinket.
– Olyan erősítő, mobilizáló, koordinációs gyakorlatokat végzünk, amelyek kifejezetten a gerincre, vállövre, csípőre irányulnak, próbáljuk kompenzálni az egyoldalú terhelést – mondta el Felde Rebeka. Kiemelte: a vállalatok nagy része még mindig nem költ dolgozói egészségére, hozzá korábban heti rendszerességgel az adóhatóság dolgozói jártak tornázni. 
Rázsits Veronika már két éve tervezte, hogy munkahelyi tornára invitálja dolgozóit.

Jóga, sport, testmozgás,


- Egy városi rendezvényen hallottam Felde Rebekától, hogy munkahelyeken is tart foglalkozásokat – mondta el az igazgató. – Tavaly év végén maradt a költségvetésünkből egy kisebb összeg és erre szeretettem volna fordítani, mert nagyon fontos, hogy ne csak az olvasók, hanem a munkavállalók is elégedettek legyenek a könyvtárral. A női munkatársak lelkesebbek, mint a férfiak, a dolgozók húszalkalmas átmozgató tornán, jógán vehetnek részt – emelte ki Rázsits Veronika, aki biztatja a többi kaposvári munkáltatót is, hogy tegyen dolgozói egészségéért. 
 

Sétálóértekezlet 
Aki szeretne, állva is dolgozhat az egyik kaposvári vállalatnál az állítható magasságú asztaloknál, de nem ritkák a sétálós meetingek sem, amikor egy-egy projektet az okospark körül sétálva beszélnek meg. Gáll Anikó, a Precognox HR-menedzsere elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy dolgozóik a napi nyolc órás szellemi munka mellett rendszeresen mozogjanak. Hozzátette: évi két alkalommal a kihívás hónapja alkalmából a mozgásért pontot gyűjthetnek a kollégák, cserébe pedig nyeremény jár. Gyümölcsnapokat is tartanak és közösen vesznek részt sportrendezvényeken. 

 

Terembérlet is jár
Heti rendszerességgel jógázhatnak munkahelyükön a Videoton dolgozói. Csornai-Kovács Diána PR-menedzser elmondta: évek óta anyagilag támogatnak terembérlést, hogy kollégáik esténként focizhassanak. Invitálják dolgozóikat, hogy induljanak sportversenyeken, a cég a nevezési díjak költségeit átvállalja. – Több sporteszközöket forgalmazó céggel van megállapodásunk, munkavállalóink kedvezményesen vásárolhatnak náluk és az edzőtermekben a bérleteket is olcsóbban kapják, több városi sporteseményen vidis csapatban indulva tettek egészségükért, mondta. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában