Nagyatád

2024.01.04. 09:50

Modern eszközök segítik a gyógyítást

Góz Lilla

Elkészült a Nagyatádi Kórház járóbeteg-szakellátásának fejlesztése. Az egészségügyi intézményben mintegy 211 millió forint értékben vásároltak 600 orvosi eszközt, amelyeket tíz szakterületen használnak fel. 

A tüdőgyógyászati- és tüdőgondozó szakrendelések is beköltöztek a kórház épületébe. A fejlesztés eredményeként várhatóan csökkenthető a fekvőbeteg-ellátás terheltsége az ambuláns ellátások fejlesztésével. A projekt keretében 10 szakterülethez – sebészet, szülészet-nőgyógyászat, szemészet, kardiológia, fül-orr-gégészet, gasztroenterológia, bőrgyógyászat, aneszteziológia, urológia, tüdőgyógyászat – kapcsolódóan zajlottak az eszközfejlesztések. Az érintett járóbeteg-szakellátások többek között új digitális felvételiröntgen-berendezéssel, videókolonoszkóppal, videógasztroszkóppal, kerékpár-ergométerrel, terheléses EKG-rendszerrel, automata refraktométerrel, visusvizsgáló egységgel, nőgyógyászati ultrahangkészülékkel, kardiotokográffal, videókolposzkóppal, fül-orr-gégészeti vizsgáló mikroszkóppal bővültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában