Aliansz

2024.01.18. 10:32

Teljes az ökumenikus imahét programja

Lőrincz Sándor

„Szeresd Uradat, Istenedet… felebarátodat pedig, mint saját magadat” – a Lukács evangélista felhívása lett az idei, január 21–28. között zajló, az úgynevezett Aliansz imahetet követő ökumenikus imahét programadó témája. Kaposváron január 21-én, vasárnap 18 órakor a Szent Margit-templomban veszi kezdetét a hagyományos, a keresztények egységéért szervezett ökumenikus imahét – Hegedüs Gábor evangélikus lelkész igehirdetésével. Január 22-én, hétfőn Jóföldi Endre baptista gyülekezet-vezetőt hallhatjuk a református templomban, másnap Kocsis József pünkösdista lelkipásztort a Szent Imre-templomban. 
Szemerei János evangélikus püspök január 24-én, szerdán a Hősök templomában hirdet igét, másnap az evangélikus templomban pedig Varga László megyés püspök tanítása hangzik el. Január 26-án, pénteken Petró László református lelkipásztor lesz a Szent Kereszt templom vendége, január 27-én Antal Zsolt plébános a Békevár imaházban prédikál. Az imahét január 28-án, vasárnap a 18 órakor kezdődő alkalommal zárul a székesegyházban, ahol Steinbach József református püspök hirdeti az igét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában