Fotók

2024.01.31. 14:05

Tréningeztek az egyetemen a diákok, hogy jobb előadókká váljanak

Önismereti, kommunikációs és prezentációs tréninget szerveztek középiskolásoknak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán szerdán.

Marosi Gábor

Az eseményen olyan diákok vettek részt, akik az agrár kutatási terület iránt érdeklődnek. A fiatalok többsége már részt vett valamilyen gazdász- illetve tudományos diákköri versenyen, vagy a jövőben szeretné megméretni magát. Csajka Edina tréner, egyetemi docens abban is segített a fiataloknak, hogyan legyenek minél jobb és sikeresebb előadók.

– Egy kutatást nem elég csak megírni, lefolytatni, hanem azt elő is kell adni – emelte ki Bencéné Fekete Andrea, a MATE Kaposvári Campus Neveléstudományi Intézetének oktatási igazgató-helyettese. 

Fotók: Lang Róbert

– Ez még egy tapasztalt kutató számára is kihívás, stressz és izgalom, hogy jól elő tudja adni, azt amit ő tud a legjobban. Azt szeretnénk elérni ezzel a programmal – amit a Kalandozások a tudomány világában pályázat keretében szerveztünk meg – hogy a diákok megtanuljanak tudományosan kommunikálni, szemléletes, jól áttekinthető prezentációt készíteni és javuljon az önbizalmuk. A diákok olyan technikákat is elsajátítanak, melyek segítik a stresszkezelést. Ilyen a megfelelő légzés, vagy a tudatos memorizálás – hangsúlyozta az oktatási igazgató-helyettes.

Az egész napos képzésen kizárólag a Móricz Zsigmond mezőgazdasági iskola diákjai vettek részt. A tanulók kezét a program után sem engedik majd el az oktatók. Később újabb segítséget kapnak, és a tervek szerint a felsőoktatásban részt vevő hallgatókkal is foglalkoznak majd a szakemberek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában