Vigadalom

2024.01.28. 14:50

Új utakon a szerkesztőségünk: disznóvágást rendeztünk a Gyertyános-völgyében - FOTÓ, VIDEÓ

Új területen próbálkoztunk: a Somogyi Hírlap első alkalommal disznóvágásra hívta hétvégén munkatársait, a gyertyános-völgyi kulcsosháznál összesereglett csapat kora reggeltől szorgoskodott. A klasszikus recept alapján készült ellenállhatatlan finomságok nagy sikert arattak, ebédre az ínycsiklandozó sülteken kívül és kolbászt is tálaltak.

Harsányi Miklós

Fotó: TIBOR KOVACS

 – Egy kis szíverősítőt? – a reggeli koccintás után felpörgött a munka. Két kollégánk - Szűcs Tibor szerkesztő, Őszi Ádám sportújságíró – profi bölléreket idéző tempóban nagyobb "alkatrészeire" szedte a tisztított, félbehasított 120 kilós disznót.  

Sonkát és szalonnát formáztak, húst daráltak, kolbászt, véres- és májas hurkát töltöttek, s a jól eltalált fűszerezésről sem feledkeztek meg. Ezalatt a konyhán is ritmust váltottak, nagyüzem volt már kora délelőtt, Góz Lilla – szennai recept alapján – kemencében sült langallóval lepte meg a csapatot. Azt mondják: a disznóvágás nem egy emberes munka. A hétvégén mindenki kivette részét a feladatból, a konyhában is nagy volt a sürgés-forgás, többen a bőrös karaj, a császár,  a csülök és a tarja sütésére ügyeltek a kemencénél.

 

 A foglalkozás elérte a célját, jegyezte meg egyik kollégánk és szemernyi kétség sincs afelől, hogy a csapatépítő tréning folytatására van igény... A rendezvényen ünnepeltünk is: a szerkesztőség munkatársai - közelgő 70. születésnapja alkalmából -  felköszöntötték Lengyel Jánost, lapunk főszerkesztőjét, akit stílusosan egy Somogyi Hírlap feliratos tortával ajándékoztak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában