Búcsú

2024.01.24. 17:31

Utolsó útjára kísérték a szeretett plébánost, több százan búcsúztak Kiss Ivántól

A Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban ravatalozták fel, majd az egyházközség imaóráját követően, Varga László kaposvári megyéspüspök gyászmiséje után a Boldog Gizella-templom altemplomában helyezték örök nyugalomra Kiss Iván címzetes prépost, nyugalmazott marcali plébánost szerdán.

Kiss Kálmán

Fotó: Kiss Kálmán

 Az istentiszteleten Balás Béla nyugalmazott megyés püspök és közel 50 pap volt jelen a gyászoló rokonság, valamint a nagy számban megjelent hívekkel együtt. A szertartáson képviseltették magukat azok a települések is, ahol korábban Kiss Iván lelkipásztori szolgálatot teljesített káplánként, vagy plébánosként. Az elhunyt életéről és papi pályájáról Farkas László dióskáli plébános beszélt.

A gyászszertartáson részt vett Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Önkormányzat alelnöke; Göntérné Gyirán Szilvia, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatal hivatalvezetője. Marcali is környékének szeretett plébánosát szerettei, családja mellett településvezetők, oktatási intézmények és civil szervezetek képviselői kísérték utolsó útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában