Festőműhely

2024.02.11. 20:00

Diákrezdülések a kollégiumi falakon

Andricz Gabriella

Tizenöt tehetséges középiskolás diák munkáiból nyílt kiállítás a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban. Mindannyiuk Kurucz Miklós művésztanár festőműhelyében bontogatja szárnyait, most a tavalyi év legsikeresebb alkotásait mutatták be társaik és az érdeklődők előtt. 
Tanulmányrajzok, festmények, pasztellképek sorakoznak a paravánokon a kollégiumban pár hétig, amelyek az ott lakó középiskolások művészet iránti érzékenységéről tanúskodnak. 

– Tíz éve működik a festőműhely a kollégiumban, amely nemcsak tehetségfejlesztést biztosít, hanem főiskolai, egyetemi felvételire való felkészítést is – mondta el Kurucz Miklós. A festőművész olyan válogatást állított össze, amelyben a technikai sokszínűség mellett a témaválasztás különbözősége is megmutatkozik. 

Felkészít a felvételire

Novák Andrea, a Táncsics Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója pár hónapja jár a szakkörbe, építészmérnöknek készül, s büszkén mutatja egyik grafikáját, amely egy lejtős utcát ábrázol.
– Sajnos a gimiben nincs lehetőségünk mélyebben felkészülni a felvételi rajzi részére, a tanár úrnak pedig nagyon jó rálátása van a dolgokra, és segít a felkészülésben – mondta. – A perspektíva ismerete nagyon fontos, most erre készülünk. 
– Eredeti képi világot idéz némelyik tájkép és a laikus számára is érezhető, hogy a kiállított képekben milyen sok munkaóra van, mennyi műgonddal készültek. Köszönet ezért a diákoknak, akik szabadidejüket ennek a tevékenységnek áldozzák – mondta el Dezsőné Fegor Ágnes nevelőtanár a megnyitón, amelyet az intézmény zenei műfajban tehetséges diákjai tettek hangulatossá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában