A szezonkezdet új álláshelyeket kínál

2024.02.23. 11:53

Dolgozókereső

Somogyban a feldolgozó- és építőiparon kívül a turizmus, illetve a vendéglátás kora tavasztól egyre több dolgozónak adhat munkát. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatai szerint vármegyénkben 2218 vendéglátóhely és 3634 kiskereskedelmi egység működik.

Harsányi Miklós

Felszolgálókra is szükség van a Balalake Resortban

Fotó: Lang Róbert

– Van olyan balatoni vállalkozás, amelyik már márciustól várja a vendégeket, és várhatóan egyre több nyit ki húsvétkor és pünkösd előtt – mondta Kertész Rezső, a Kereskedők és Vállalkozók somogyi szövetségének elnöke. – A balatoni főszezon 2024-ben is több ezer dolgozónak adhat majd munkát. 
Kulik Dániel, a szántódi Balalake Resort területi vezetője kiemelte: 2024-ben telt házas szezonban bíznak. Társaságuknál jelenleg közel 20 új munkatárs felvételére van lehetőség, a szobalányokon és a recepciósokon kívül az éttermi részbe pizzaszakácsokat, felszolgálókat, segédfelszolgálókat, továbbá karbantartókat is keresnek. Szakismeret, angol és német nyelvtudás, megbízhatóság: a felvételi eljárás során ez is lényeges szempont. Kulik Dániel hangsúlyozta: éves, illetve szezonális munkát kínálnak leendő dolgozóiknak. Arra számítanak, hogy a jelentkezők döntően a település 40-50 kilométeres vonzáskörzetéből érkeznek. Hangsúlyozta: a versenyképes fizetésen kívül cafetériát, továbbá étkezést és munkaruhát is biztosítanak munkatársaiknak. 
– Ha Somogyban tavasszal újabb építkezések kezdődnek, az eddiginél több dolgozót alkalmazhat az építőipar – mondta Vasvári János, a nagybajomi Vasi Group Kft. ügyvezetője. – Jelenleg öt alvállalkozóval állunk kapcsolatban és csaknem 20 szakembert foglalkoztatunk. 
A társaság pillanatnyilag a görgetegi óvoda felújítását végzi, a mintegy 65 millió forintos korszerűsítés során a hőszigetelés és a nyílászárók cseréje mellett egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdót is építenek. Ezen kívül két nagybajomi projektbe is bekapcsolódtak. Vasvári János rámutatott: kevés a képesítéssel rendelkező, gyakorlott dolgozó, de a kkv-szektornak nemcsak kőművesekre vagy burkolókra, hanem segédmunkásokra is szüksége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában