A szomszéd fűje...

2024.02.27. 04:15

Egyre többen választják a műpázsitot

A műfű néhány évvel ezelőtt még sokaknak elképzelhetetlen volt a kertben, mára azonban egyre többen teszik le a voksukat a műpázsit mellett. Ennek oka nem csak az, hogy könnyebben kezelhető a műgyeppel borított terület, mint a valódi füves kert, de sok esetben hasznosabb is, az idő és pénz spórolásról nem is beszélve.

Minden évben 30-40 százalékkal nő a műfű iránti igény Magyarországon. A Covid miatti pandémia idején egyre többen kezdtek el foglalkozni az otthoni környezetükkel, ekkor toronymagasan megugrott a rendelések száma, ám a prémium kategóriás műfű sikere azóta is töretlen, ennek pedig több oka is van.

Szülők, állattartók kedvence

A műpázsit számtalan előnye mellett a kisállattartók és a szülők nagy kedvence, hiszen megakadályozza, hogy a legcsapadékosabb időben is sáros legyen a kert vagy a közintézmény udvara. A háziállatok pedig kifejezetten rajonganak a műpázsitért.

Noha a magán kertekben és teraszokon ugrott meg a leginkább a műpázsit népszerűsége, a közintézmények is egyre inkább érdeklődnek a prémium kategóriás burkolatok iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában