Irány a természet!

2024.02.10. 11:30

Erdőjárásra hív az agrártárca új programja

Iskolában az erdő címmel az Agrárminisztérium támogatásával új projekt indult.

Harsányi Miklós

Ennek során a köznevelési intézmények pályázhatnak a 6–14 éves diákoknak erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. 
– Az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdőpedagógusok 20–30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat – derült ki a szaktárca tájékoztatójából. – A programban az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést. 
Mocz András, a Magyar Erdőtulajdonosok- és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta: az erdők szerepéről, az állat- és növényvilágról éppúgy szó esik majd a foglalkozásokon, mint az erdészek munkájáról vagy a klímaváltozás hatásairól. A program a környezettudatos nevelést is segíti, több átfogó területet érintenek az előadások. – Nagyon sok fiatal már a digitális világban él, szükség van azokra az élményekre, tudásra, amelyek révén közelebb kerülhetnek az erdőhöz, a természethez – emelte ki. – Az új program ehhez jó lehetőséget kínál.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában