Kaposvár

2024.02.02. 10:28

Forgalomkorlátozás várható több hétig az Anna utcában

A kaposvári Anna utcában folytatódnak a faápolási és fasormegújítási munkálatok.

A szakemberek minden fát alaposan megvizsgáltak, a balesetveszély megszüntetésén túl elvégzik az egészségügyi metszéseket, valamint a beteg fákat kicserélik, ezzel is megnövelve a fasor élettartamát.

Mivel egy rendkívül forgalmas útszakaszról van szó, ezért három ütemben zajlanak majd a munkálatok forgalomirányítás mellett február 5-23. között. Az Rákóczi tér felől egyirányú utcában található fasort elsőként a Fő utca és a Szántó utca között teszik rendbe a szakemberek és az alpinisták, ezt követően a Szántó utcai kereszteződés lesz lezárva. Utolsó ütemben a Szántó utca-Gróf Apponyi utca közötti szakasz fáinak metszése lesz elvégezve. Az ott lakóknak végig biztosított lesz a biztonságos ki- és bejárás, de fokozott óvintézkedések mellett.

A munkálatok idején az autós- és gyalogosforgalom, valamint a parkolás korlátozott lesz, továbbá a munkálatok érintik a buszközlekedést is 8 és 16 óra között. A közösségi közlekedést érintő változásokról a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. tájékoztatta a lakosságot, valamit a holnapjukon, a kaposbusz.hu oldalon is elérhető a módosítás. Az ideiglenes buszmegállók a Hársa utcában és a Tallián Gyula utcában lesznek kijelölve.

Azoknak, akiknek az érintett szakaszra érvényes parkolóbérletük van, a környező utcákban tudnak majd parkolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában