Kaposvár

2024.02.27. 09:54

Hatvannégy pluszpont a felvételizőnek

Harsányi Miklós

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésére, ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban. Az érdeklődők március 5-én éjfélig jelentkezhetnek, a kiképzések március 11-én kezdődnek. – Somogyból az előző években csaknem 150-en jelentkeztek az Önkéntes Katonai Szolgálatra, az országos adatokhoz képest is kimagasló volt az érdeklődés – közölte hétfőn Győri Tamás százados, a kaposvári 7. Hadkiegészítő és a Toborzó Központ megbízott központparancsnok-helyettese. 

– Az ÖKSZ-program hat, illetve 12 hónapja során a mindennapi életben is hasznos ismereteket lehet szerezni, biztosított a megélhetés, a pluszpontokkal nyugodtabban lehet nekivágni a jövő évi felvételinek – hívta fel a figyelmet a szaktárca. – A program első része egy két hónapos alapkiképzésből áll. Ennek végén mindenki eldöntheti, hogy az alapképzést folytatja, vagy átmegy valamelyik műveleti besorolású alakulathoz. Az alapképzés hat hónapos teljesítésével 16 pont és a mindenkori minimálbérnek megfelelő illetmény, míg a speciális szakfelkészítés esetén 32 többletpont és garantált bérminimum jár. Hat hónap után további fél évig lehet még folytatni az ÖKSZ-programot. Ezzel műveleti besorolású alakulatnál 64 pluszpontot lehet szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában