Sonline.hu videó

2024.02.17. 19:00

Lóháton és traktoron is űzték a telt az apácák és ördögök Aszalóban

Első alkalommal szerveztek farsangi felvonulást Somogyaszalóban. Több tucatnyian bújtak maskarába és ültek fel valamilyen közlekedési eszközre, hogy végig vonuljanak a faluban és elűzzék a telet. A mulatságot bállal zárták a helyiek.

Marosi Gábor

Nemzeti színű lobogóval, lufikkal és színes szalagokkal díszített kisebb-nagyobb traktorokkal, autóval valamint lóháton mentek végig az aszalói utcákon a helyiek. A farsangi felvonulók a település Mernyéhez közelebb eső feléről indultak el szombaton délután, majd miután megtettek néhány száz métert, az összegyűlt kíváncsiskodók előtt megálltak, leugrottak a járművekről és egy előre betanult koreográfiával szórakoztatták a nézőket. 

– Ez a föld a senki földje – csendült fel a hangszóróból Korda György Reptér című száma, melyre apácának, ördögnek és kórházi ápolónak öltözött farsangolók kezdtek el táncolni. A helybéliek mosolyogva, tapsolva fogadták a pár perces produkciót. Érdeklődésünkre azt mondták: több mint húsz évvel ezelőtt szerveztek farsangi mulatságot a településen. Akkor azonban csak jelmezes bált tartottak, felvonulás nem volt a faluban. Hozzátették, hogy örülnek annak, hogy egyre több program van Aszalóban.

Hasonlóan vélekedett két felvonuló fiatal Bogdán László és Farkas Márk is. A fiatalok elmondták, gyerekkorukban több program is volt a faluban, de az évek alatt megkopott a számuk. Hozzátették: nagyon kellett már valamilyen esemény, hogy jobban összetartson a közösség. Törzsök Gabriella, Somogyaszaló polgármestere is csatlakozott a felvonulókhoz. Lapunknak elmondta, a helyiek szorgalmazták, hogy szervezzenek közösségi eseményt, ezért is vágtak bele. 

– Nemcsak egy egyszerű felvonulást találtunk ki, hanem egész éjszakáig nyúló programot – emelte ki a település vezetője. – Végig mentünk a településen, a végállomás pedig Antal-Major volt, ahol egy külön rendezvényt szerveztünk. Az érdeklődőket forralt borral, forró csokival, fánkkal és bográcsgulyással vártuk, majd bállal zártuk le a közösségépítő eseményt – tette hozzá Törzsök Gabriella.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában