Vonulás

2024.02.23. 07:26

Megállította a forgalmat a szarvasrudli Nagyatádnál

Egy autós szerencsére levideózta a nem mindennapi látványt.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Ralf Geithe

Csütörtökön a nagyatádi elkerülő úton közlekedett egy gyanútlan autós, amikor hirtelen a környező mezőgazdasági területről egy méretes szarvasrudli keresztezte útját. Szerencsére ez a szakasz jól belátható volt és már messziről észre lehetett venni a közelgő állatokat, ráadásul nem volt rest a sofőr és telefonjával megörökítette a különleges látványt, amint a bikák fényes nappal átkelnek az úton. 

Az agancsos állatok miután átvágtak az úttesten az autós és a vadvédelmi kerítés mellett futottak tovább. A felvételt a TikTokra is feltöltötte, ahol már 48 ezernél is több kedvelést ért el és közel négyezren osztották meg. A kommentelők a készítő türelmét méltatták, amiért nem kezdett el dudálni, hanem kivárta, hogy elvonuljon a rudli. 

@lebartamas

Nagyatádi elkerülő út 🙂

♬ eredeti hang - Lébár Tamás

Volt olyan kommentelő, aki úgy vélte: az agancsozók elől menekülhettek az állatok. Pedig agancsozni tilos, ennek ellenére évről-évre gondot jelent Somogyban, hogy az illegális agancsgyűjtők zavarják a vadat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában