Fejlesztés

2024.02.29. 17:09

Nem rohannak ajtóstul a házba

Három zárnyitó készlethez jutott a siófoki tűzoltó-parancsnokság a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert mintegy két millió forintból.

Harsányi Miklós

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság csütörtökön azt is közölte: a modern eszközök alkalmazását már el is sajátították a tűzoltók.

Fotó: Katasztófavédelem

Az átadott készletek több speciális célszerszámot is tartalmaznak, amelyekkel az ajtózárakat és a nyílászárókat könnyedén, a legkisebb károkozással lehet kinyitni. A somogyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint számos esetben kérik a mentőszolgálat valamint a rendőrség munkatársai a tűzoltók segítségét ajtófelnyitáshoz.
– Sok esetben azért, mert a beteg elesett a lakásban és nem tud ajtót nyitni, vagy rosszullét miatt minél gyorsabb ellátást igényel – közölték. – Az újonnan beszerzett profi eszközökkel a tűzoltók könnyedén, néhány mozdulattal szabaddá tudják tenni az utat a társszerveknek a mentéshez. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában