Helyi közélet

2024.02.13. 17:30

Papírjuk is van arról, hogy falugondnokok

Levizsgázott és átvette oklevelét a tizenhat új somogyi tanya- és falugondnokok kedden a vármegyeházán. A falugondnokok most már így szolgálják településük fejlődését.

Marosi Gábor

 A résztvevő falugondnokok számára november és január között tartottak oktatást, melyből 52 óra elméleti, 118 óra gyakorlati képzés volt.

Falugondnokok vehették át bizonyítványukat.
Falugondnokok vehették át bizonyítványukat.
Fotó: Marosi Gábor

Dénes-Debreceni Lilla, kötcsei falugondnok lapunknak elmondta, már másfél éve végzi ezt a hivatást, melyhez muszáj volt megszereznie a hivatalos dokumentumot. Hozzátette, több mint harminc éve dolgozik a településen, ezért mindenkit nagyon jól ismer. Napi feladatai közé tartozik, hogy segítse az időseket, ételt szállítson ki és orvoshoz vigye azt, akinek szüksége van rá. Dénes-Debreceni Lilla arról is beszélt, kisgyermekes édesanyaként fontos számára, hogy helyben dolgozzon, ezért is jelentkezett falugondnoknak.

Őrizzék az emlékeket a falugondnokok

Az eseményen Biró Norbert a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke arra kérte a levizsgázott falugondnokokat, szolgálják településüket és az ottani rászorulókat, valamint, ha idejük engedi, jegyezzék le az idősek történeteit, régi emlékeit, hogy megmaradjon az utókornak. Somogyban jelenleg 148 falugondnoki és 51 tanyagondnoki szolgálat működik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában