Oktatás

2023.10.11. 12:18

Ismét lehet jelentkezni falugondnoki képzésre

Idén is megszervezi a falugondnokok képzését a Somogy Vármegyei Önkormányzat.

Az aprófalvak és a külterületi vagy egyéb belterületi, valamint a tanyasi lakott helyek helyzetéből, elsősorban az alacsony lakosságszámból és az elhelyezkedésből, intézményhiányból adódó hátrányok kiküszöbölése érdekében falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatást biztosíthatnak a települések. 

Falugondnoki, illetve tanyagondnoki munkakörben azonban csak olyan személy foglalkoztatható, akit a foglalkoztatás kezdő időpontjában a munkáltató bejelentett a munkakör betöltéséhez szükséges falugondnoki és tanyagondnoki alapképzésre, és azt a munkakör betöltője a foglalkoztatás kezdő időpontjától számított egy éven belül elvégzi. 2021. január 1-től a képzés szervezését a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegyei önkormányzat látja el a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter által jóváhagyott képzési program alapján. 

Jelenleg akkora az érdeklődés Somogyban a képzés iránt, hogy a Somogy Vármegyei Önkormányzat a 2023-as esztendőben önállóan szervezi meg a falugondnokok képzését, melynek célja a falu- és tanyagondnokok felkészítése a kistelepüléseken, tanyákon végzendő alapfokú szociális szolgáltató feladatok ellátására.

A tervek szerint a képzést 2023. november 1. és 2024. január 31. napja között bonyolítják le, majd záródolgozat következik, ezt követően pedig Kaposváron záróvizsgát kell tenni 2024. február 28-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában