Gyorshalytás

2024.02.29. 13:50

Rendőri akció: profi sofőröket bírságoltak

A rendőrök a legutóbbi Roadpol akcióban összesen 132 járművet ellenőriztek és tíz sofőrnél tapasztaltak szabálytalanságot.

Harsányi Miklós

20240220 Kaposvár Roadpol közlekedési akció Somogyban A rend?rök Kaposvár közelében vizsgálták az autóbuszokat és a kamionokat, többek közt a vezetési-menetid?t ellen?rizték és a leállított sof?rök szondát is fújtak. Fotó: Lang Róbert LR Somogyi Hírlap SH

Többnyire műszaki hiányosságok, vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések és sebességtúllépés miatt kellett intézkedniük.

Orbán Zoltán alezredes, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön közölte: ezúttal a tehergépkocsik és az autóbuszok ellenőrzése volt fókuszban. A kampány célja a balesetek megelőzése, a szabálytalanul közlekedők kiszűrése volt, s fokozott figyelmet fordítottak a vezetési- és pihenőidővel valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására is. A legközelebbi Roadpol akciót március 11-17. között tartják, amely legfőbb célja a biztonsági öv használatának ellenőrzése. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában