Elismerés

2024.02.18. 19:27

Somogyi fotósok munkája is sikert aratott a Magyar Sajtófotó pályázaton

Somogyi fotóriporterek arattak sikereket a 42. Magyar Sajtófotó pályázaton.

Kovács Gábor László

A társadalomábrázolás-dokumentarista fotográfia kategóriában második helyezést ért Röhrig Dániel fotóriporter felvétele. A fényképet szeptember végén a Csongrád-Csanád vármegyében, a magyar-szerb határnál fekvő Ásotthalom környékén kattintotta, amikor riportot készített a szerb határon át Magyarországra érkező menekültekről, őket örökítette meg egy tiltott határátlépés után. Százötvennyolc menekült pihent egy szántón, néhány száz méterre a határzártól, és néhány kilométerre a makkhetesi erdőtől, körülöttük készenléti rendőrök és határvadászok. 

Fotó: Röhrig Dániel

Röhrig Dániel rendszeresen járja a Balkánt, hogy riportokat készítsen. A díjnyertes felvétel a Capa Központban látható az április 11-én nyíló díjátadóval egybekötött kiállításon, majd vándorkiállítás keretében több nagyváros szabadterén, illetve megjelenik az Év fotója könyvben is. 

Ifj. Lőrincz Ferenc Természet és tudomány egyedi kategóriában második helyezett lett Fénysebességgel az űrben című kompozíciójával. A medúza, mint egy ufó száguld nagy sebességgel az elmosódott csillagok előtt, melyeket a nagy kékségben a szardíniaraj rajzolt az égre. A kép Indonéziában készült a Banda tengerben. 

Fotó: Ifj. Lőrincz Ferenc

Ugyancsak ő, a Ponty szerelem című művével, melyen két hal találkozik, és olyan, mintha csókot váltanának. A MediaMarkt idei VIII. Fotópályázatán a természet kategóriában harmadik helyezést nyert el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában