felújítás

2024.02.27. 17:08

Új burkolatot kap a Lamping József technikum udvara

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) jelentős fejlesztéseket valósított meg az elmúlt időszakban.

Harsányi Miklós

Fotó: KSZC

Ezek közül is kiemelkedik a Barcsi Szakképző Iskola villamoshálózatának fejlesztése, melyre csaknem 230 millió forintot fordítottak, a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum folyosóinak és tantermeinek festésére több mint 72 millió forintot költöttek,  míg a Lamping József Technikum és Szakképző Iskola udvarának megszépítésére 13,4 millió forintot gazdálkodott ki a centrum. Utóbbi munka február közepén indult és jelenleg is tart.

Fotó: KSZC

– Rendkívül büszke vagyok, hogy ilyen nagy léptékű fejlesztéseket tudtunk megvalósítani saját forrásból – emelte ki Csiba Ágota, a KSZC kancellárja. – A szakképzésben fontos, hogy a fiatalok a lehető legjobb, legkorszerűbb körülmények között tanuljanak, ezért a gazdálkodás során ezt kell fókuszba helyezni. 
A barcsi intézmény fejlesztésének első üteme 2022-ben fejeződött be, derült ki a KSZC tájékoztatójából. A munka során csaknem 11 ezer méter vezetéket használtak fel és 194 mennyezeti lámpát cseréltek le led fényforrásra. A második ütem 2023-ben ért véget és akkor a több mint tízezer méter hosszú vezetéken kívül 173 lámpatestet és 126 csatlakozóaljzatot cseréltek le biztonságosabbra. A kaposvári Noszlopy főépületében decemberben fejezték be az első és második emelet tantermeinek és a folyosók festését. A kivitelező  204 négyzetméteren pótolta, vakolta a falakat, 3445 négyzetmétert festettek újra és csaknem 3200 négyzetméternyi belső ajtót, lambériát és beépített szekrényt újítottak fel.

Fotó: KSZC

A Lamping József Technikum és Szakképző Iskola északi belső udvarán február 19-én kezdődött a kivitelezés. Csaknem 800 négyzetméteren térkövet raknak le, a munkát várhatóan tavasszal befejezik. Az új burkolatnak köszönhetően biztonságosabb lesz a közlekedés, másrészt esztétikusabb körülményeket biztosítanak a diákok és az oktatók számára.

A Lamping udvara Fotó: KSZC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában