Sonline.hu podcast

2024.02.20. 15:52

Varga József: Folyamatos alkalmazkodás vár a somogyi vállalkozásokra

Rendhagyó beszélgetést folytattunk Varga Józseffel, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. Számvetés és jövőbe tekintés, 21. századi kihívások és folyton változó feltételek. Nem lesz könnyű az új év, de esély mindig van.

Lengyel János

Többek között azt is megtudtuk a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől, hogy a mai fiatalok korszerű gépeken tudnak - tudnának - dolgozni, de amikor valaki nem hajlandó reggel, műszakra bejönni vagy azt mondja: ma nincs kedve dolgozni, nincs hangulata hozzá, akkor nehéz értelmes érveket mondani.

A fiatalok – tisztelet a kivételnek – olyan álmokat kergetnek, ami nincs! Mi rengeteg pénzt költünk arra, hogy szakembereket képezzünk, modern műhelyt működtetünk, komoly szakmai-gyakorlati képzés folyik nálunk. Más cégek is ezt teszik, s nem az jön ki belőle, mint amit szeretnénk. 

Jelenleg a kamara hangsúlyos tevékenysége a szakképzés segítése, támogatása. Éppen ezért lehet, hogy az óvodában kellene kezdeni a szakmák bemutatását? Az óhajok és a vágyak „ellenértéke” benne kellene, hogy legyen a gyermeknevelésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában