Húsvét

2024.03.30. 17:30

1500 csokitojás talált gazdára a családi napon

Nyuszijelmezbe öltözött szervező is fogadta a nagyszombati családi nap vendégeit a kaposvári Meistro Lovastanyán. Lovas- és kishuszárbemutató, nyuszisimogató valamint interaktív játékok is szerepeltek a programban, minden várakozást felülmúlt az érdeklődés, kora délelőtt újabb parkolót kellett megnyitni, hogy elférjenek az autók. Csaknem ezren zarándokoltak el a hatodik alkalommal megszervezett rendezvényre. A legnagyobb durranás idén is a lovaspályán volt, ahol a Kötél csapatának segítségével több mint 1500 csokitojást szórtak szét.

Harsányi Miklós

– Ennél jobb időt nem is kívánhattunk volna, öröm látni, hogy ilyen sokan vagyunk – mondta Frányó Tamás. – A lányom ide jár lovagolni és mi  nagyon készültünk a családi napra, ahol rengeteg program várta a vendégeket.

 A kaposváriakon kívül szép számmal jöttek a környező településekről is. Martinka Bernadett kisfia már túl volt a lovagláson, nagy sikert aratott nyuszisimogatás és kora délelőtt újabb kalandra készültek. A fiatal édesanya szerint kiválóan érezték magukat, sok élményt és meglepetést tartogatott a rendezvény. Keszler Kornél – aki két kislányával kereste fel a családi napot – telitalálatnak tartotta, hogy hagyományőrző játékok is szerepeltek a programban. A patkódobálás mellett zsákban futásban is kipróbálhatták magukat a fiúk és lányok vagyis csupa olyan izgalmas dolgot, amire más alkalommal ritkán nyílna lehetőség. Azt mondta: jól tették, hogy eljöttek. Ha jövőre szintén megtartják a húsvéti családi napot, azon is részt szeretnének venni.

 

– Anya, még egyszer menjünk vissza a pacikhoz – kérlelte édesanyját egy hat év körüli kislány. Akkor még csak másodszor voltak ott, de a gyermek lelkesedését látva korántsem biztos, hogy utoljára tettek látogatást az istállóban. Árbogás József  feleségével és kisfiával is ellátogatott a rendezvényre, a két éves Marcellel ugyancsak elidőztek a lovaknál, Szamos és Lotti türelmesen viselte a látogatók hadát. Közben aki megéhezett, a büfénél egy ezresért sima lángost vehetett, a tejfölös 1200 forint volt, a hamburger 1400, desszertnek 700 forintos házi rétest ajánlottak. Meiszterics László, a kaposvári Meistro Lovastanya vezetője azt mondta: hatodszor rendezték meg a családi napot, mely a reméltnél lényegesen több, csaknem 1000 látogatót csábított a rendezvényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában