Szenta

2024.03.20. 10:02

A MeseCentrumba várják a gyerekeket

A MeseCentrum Szentára érkezik: a gyerekek a rímek és a nyelvi humor világában Varró Dániel költővel és Molnár György gitáros-énekes dalszerzővel kalandozhatnak az Arany János Nevelési és Művelődési Intézményben pénteken délután 17 órakor.

Kovács Gábor László

A gyerekek mondókákat és meséket hallgathatnak, ilyenkor a magyar nyelv és a hangszerek lesznek a játékszereik. A MeseCentrum Olvasósarokba az egész családot várják, lapozgathatnak kiadványokat, mesével pihentethetik a kicsiket a babzsákokon. 

A MeseCentrum azért jött létre, hogy az értékhordozó kortárs gyerekirodalmat közvetítse a pedagógusokhoz és a családokhoz. Az Olvasósarok program 19 településre utazik az országban, hogy a mesehallgatást élményszerűen népszerűsítse. Interaktív, zenés irodalmi műsorral, felolvasással, zenével és énekelt versekkel, valamint személyes könyvajánlóval és meseolvasási tippekkel szórakoztatják a családokat és pedagógusokat. 

Ma már tudható a kutatásokból, hogy akiknek mesélnek otthon, azoknak a kétharmada maga is olvasóvá válik, ezért az a cél, hogy minél rendszeresebben és minél korábban kezdjék meg a felolvasást, hogy fejlődjenek a gyerekek értelmi képességei. Az olvasó gyerekekből sikeresebb munkavállalók lesznek, sőt a legújabb kutatások azt is alátámasztják, hogy az esti meseolvasás hozzájárulhat a családi kapcsolatok erősödéséhez. 

A rendezvény látogatása ingyenes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában