Somogyi nők

2024.03.08. 19:24

Az év női példaképe Költő Gyöngyvér kardiológus lett

A Kaposvárimami internetes portál immár harmadik alkalommal írt ki pályázatot, hogy megtalálja az év női példaképét.

Kovács Gábor László

A kezdeményezéssel olyan somogyi nőket igyekeznek bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben egyaránt megállják a helyüket, és megosztják a történetüket arról, hogyan tudják a hétköznapokban összeegyeztetni a különböző szerepeiket, és sikereikkel erőt adnak másoknak és inspirálják nőtársaikat.

A zsűri az összes benyújtott pályázatból nyolcat juttatott a döntőbe. Február 25-től március 3-ig lehetett szavazni, összesen 5751 szavazat érkezett. Az idei év női példaképe Költő Gyöngyvér, kardiológus orvos lett 976 szavazattal.

Éles versenyben végül 900 szavazattal második lett Bokorné Pintér Anita, és a harmadik Csoszó Dia 899 szavazattal. Végül egyetlen jelölt sem távozott üres kézzel. Az év legmotiváltabb jelöltjének Bokorné Pintér Anita óvónőt, legsikeresebb jelöltjének Csoszó Diát, egyedi női pénztárcákat és táskákat készítő vállalkozónőt, a legcéltudatosabb jelöltjének Simon Erika gyermekfejlesztő pedagógust, a legkitartóbb jelöltjének Pintér Katát, a Roxínház rendezőjét, a legelhivatottabb jelöltjének Jóföldiné Ambrus Ildikó óvónőt, a legsegítőkészebb jelöltjének Kárpáti Tímea önkormányzati képviselőt, és a legtehetségesebb jelöltjének Szabó Dóra Karola zenészt választották.

A nőnapi díjátadón Pintér Rómeó, kaposvári alpolgármester méltatta a jelölteket Elsner-Szentesi Mónika a Kaposvárimami közösség vezetője jelenlétében.

Költő Gyöngyvér a szívek elhivatott doktora és a lovak szerelmese. Férjével két kamaszt és egy kiscsoportos ovis gyermeket nevelnek, emellett egy vizsla, egy kölyök tacskó és egy ló tartozik a családhoz. A felelősségteljes munkája mellett a legnagyobb kihívást a minőségi idő töltése jelenti számára a családdal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában