Kormányhivatal

2024.03.02. 06:16

Első az egészség – szemléletformáló tanórákat tartanak

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya kiemelt feladatának tekinti a nevelési-oktatási intézmények egészségfejlesztési tevékenységének támogatását. 
A tavaszi egészségnap programsorozat március közepén a kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskolában veszi kezdetét, ahol a diákok egészségmegőrző standokon játékos formában juthatnak egészségfejlesztési ismeretekhez, valamint egészségfejlesztési témájú interaktív órákon vehetnek részt. 

Az egészségfejlesztési standok az alábbi tematikus témákkal várják a fiatalokat: alkoholprevenció többek között „részeg szemüveg” segítségével, HÉSZ-dohányzás prevenciós érintőképernyős játék, e-BUG – higiéniai ismeretek játékosan, a helyes kézmosás lépéseinek megtanulása, Kémiai Biztonsági Oktató Program, stresszteszt és egészséges stresszlevezetési technikák ismertetése, egészséges táplálkozás és az „okostányér”, testzsírmérés pedagógusoknak és az iskola dolgozóinak. A hivatal szakemberei ismeretterjesztő előadásokat is tartanak, egyebek mellett a dohányzásprevenció, egészséges táplálkozás, daganatprevenció témakörökben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában