Olvasói levél

2024.03.22. 09:52

Esős időben áll a víz a kátyúkban Mosdóson

Mosdóson minden utca szépül és virágzik, kivéve egyetlen utcát, a Hunyadi János utcát, írta nekünk hűséges olvasónk, aki egy fotót is mellékelt annak bizonyítására, hogy esős időben áll a víz az út menti kátyúkban.

Kovács Gábor László

Az utca valóban felújításra szorul, az önkormányzat is látja természetesen a problémát, és igyekeznek is megoldani azt. – Ennek érdekében pályáztunk is, de sajnos többször elutasították a támogatási kérelmünket – felelte érdeklődésünkre Keresztes József, Mosdós polgármestere, akitől azt is megtudtuk, hogy az önkormányzatnak sajnos nincs 35 millió forint önereje arra, hogy a felújítást megvalósítsa. Ekkora összeget kaptak ugyanis árajánlatként, de ennyi pénze a falunak nincs. – Jelenleg nincs ilyen jellegű pályázati lehetőség, sem a Magyar Falu Programban, sem sehol másutt, de ha újra kiírnak pályázatokat, akkor ismét beadjuk a kérelmünket, mert a Hunyadi utca felújítása most első helyen áll a terveik között – tette hozzá a településvezető. 

Keresztes József elmondta azt is, hogy a vízelvezetésre kaptak korábban pályázati forrást, de az útburkolatra nem. – Az utca alsó szakaszára viszont mintegy 200 méteren a korábbi években húztak új aszfaltréteget, de még 450–500 méter hátravan – tette hozzá a településvezető. – Ez az útszakasz mintegy húsz család ingatlanát érinti. 

A Hunyadi utca egyébként nem a település meghatározó útvonala. – Nagy forgalmat nem bonyolít le, ezért soroltuk hátra a felújításban – magyarázta a polgármester. – Most viszont igyekszünk rá forrást találni a következő években.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában