Lehetőség

2024.03.22. 09:45

Hamarosan új szolgálati lakások épülhetnek

Megjelent a balatoni szolgálati lakások kialakítására kiírt pályázat, amelyre hamarosan jelentkezhetnek az önkormányzatok a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) felületén keresztül. A célra 4,5 milliárd forint keret áll rendelkezésre, amelyből a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (BKÜ) területén lévő járásszékhely, település jelentkezhet. A helyhatóságok április 2-tól nyújthatják be igényeiket támogatásra, amelyek fedezetét a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium hazai forrásból biztosítja. 

Januárban röppent fel a hír, hogy lehetőséget nyújt a kormány balatoni szolgálati lakások építésére, kialakítására. A lehetőséggel sokan élnének, hiszen a munkaerőhiány éppúgy probléma a településeken, mint az albérletek hiánya. A településvezetők korábban lapunknak elmondták: hiába hívnának orvost, vagy pedagógust az üresen lévő álláshelyekre, ha nincs olyan ingatlan a településen, ahol el tudnák szállásolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában